Keymetrics

Android äger mobilvärlden men i Sverige är det annorlunda

Google Android är klart störst på marknaden och efter det kommer Apple. Här får du reda på hur stor skillnaden är och hur det står till i Sverige.

Googles mobila operativsystem Android hade nämligen under 2017 en global marknadsandel på hela 85,9 procent. Det betyder att Apple tar resten med 14 procent. En sista 0,1 procent delas av Blackberry OS och Windows Mobile.

Tänk vilken jättemiss Microsoft gjorde när de inte hakade på i mobilracet. Enligt dem var det inte så viktigt i begynnelsen. De trodde att de kunde vänta (likt Nokia) och sedan svepa in för att ta över marknaden när den var mer mogen.

I Sverige är vi inte som resten av av världen när det kommer till val av mobiltelefon.

Iphone är nämligen den vanligaste mobilmodellen bland svenskarna. 46 procent har en Iphone, medan 39 procent har en Androidtelefon. Av dessa har 2 procentenheter båda modellerna. 2 procent har en annan modell. Ett fåtal, som har smart mobil, vet inte vilken modell de har. Utöver det är 14 procent av svenskarna utan en smart mobil. Siffrorna kommer från rapporten Svenskarna och Internet.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Så här ska Dentsu Aegis rikta annonser utan tredjepartskakor