Keymetrics

Försäljningen av röststyrd elektronik ökar kraftigt

Röststyrning är på väg att bli ett allt vanligare inslag i vår vardag. Det visar rapporten Adobe Digital Insights (ADI), som släpptes i samband med årets CES – världens största mässa för konsumentelektronik.

Av rapporten framgår även att majoriteten av alla telefoner i världen nu är trådlösa.

I dag är elektronik som vi styr med hjälp av våra händer fortfarande vanligast, men den röststyrda elektroniken är på väg att ta över. Försäljningen av röststyrd konsumentelektronik – så kallade voice-assistants – har växt markant under det senaste året.

Försäljningen av röststyrd konsumentelektronik har växt med 103 procent på den amerikanska marknaden bara under det senaste året.

– Fler än hälften av amerikaner som äger en röststyrd assistent använder den varje dag.
– 72 procent av användarna anser att röstigenkänningen i deras röstassistenter fungerar väl.

”I dag behöver vi inte längre en skärm för att interagera med vår teknik. Den röststyrda tekniken har genomgått en stor utveckling och de närmsta åren kommer fler och fler röststyrda produkter att säljas på marknaden. Även företag har börjat interagera röststyrda funktioner i sina existerande produkter. Vi kan vänta oss att allt fler kommer att stifta bekantskap med röstassistenter under 2018 – även i Sverige, säger Jes Schyum, nordisk kommunikationschef på Adobe.”

En ny era för telefonin

Rapporten konstaterar även att försäljningen av mobiltelefoner världen över vuxit enormt. De trådlösa telefonerna är nu så populära att de överstiger antalet traditionella telefoner.

Läs hela Adobes rapport här.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
När VDn berättar om vårmodet hyllar följarna initiativet