Keymetrics

Apples AR-plattform lever inte upp till förväntningarna

Augmented reality, AR, är ett av de områden som Apple satsar mest på. Deras AR-plattform ARKit som släpptes i september fick initialt stort intresse, men enligt en ny rapport från analysföretaget Apptopia framkommer det att intresset har avtagit rejält.

Rapporten visar att utvecklare omfattade verktyget ARKit vid lanseringen, men antalet släppta appar med stöd för plattformen har minskat. I september släpptes 300 appar med stöd för ARKit och i november har siffran sjunkit till 155. Under december månad har siffran ökat något, men sedan plattformen lanserades har endast drygt 800 appar släppts.

30 procent av apparna som släppts med stöd för ARKit är spelappar, enligt Apptopia.

Här kan du läsa mer.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Vi vill ha upplevelser i julklapp