Hjälp oss att fortsätta driva Sveriges bästa nyhetsplats för digitala marknadsförare. Donera här

Så här kan du se om någon annan använder din Netflix

Att tjuva någon annans Netflix är vanligare än du kan tro. För att du ska ha koll har vi skrivit en liten guide som du kan ta del av här.

Det sista du vill ha är att någon har koll på vad du tittar på och hur du använder ditt konto på Netflix. Det kan vara ett ex, en kompis, släktig eller en arbetskamrat som luskat fram dina användaruppgifter och sitter nu och tjuvkollar på din Netflix.

För att hitta tjuvtittaren behöver du göra några saker.

1. Börja med att logga in på ditt konto
2. Välj ditt användarnamn
3. Välj ”Ditt konto” uppe i högra hörnet i droppmenyn.
4. Scrolla ned på sidan och välj ”Streamingaktivitet”
5. Välj efter det länken där det står ”Se den senaste kontoåtkomsten”.

Nu får du se datum, tid, geografisk plats och IP-adress på de som använt ditt konto. Matchar denna information inte ditt tittarmönster så vet du att något är lurt.

Om du nu hittar något som ser skumt ut så kan du kolla upp informationen. Börja med att undersöka IP-adressen. Börja med att först se vad du har för IP-adress genom att googla ”my ip”.
Den adress som inte är din kan du undersöka genom att googla ”ip lookup”. Här kan du få information om vem som är bakom det IP-numret eller i alla fall vilken bredbandsleverantör de använder.

Nu är det bara att sätta på dig Sherlook Holmes hatten och lista ut vem som tjuvar din Netflix.

Och glöm nu inte att byta ut ditt lösenord!

Redaktör & Digitalspecialist

Dagensanalys.se

Analys, Digitala Medier och Marknadsföring är tre områden som jag brinner för. Här på Dagensanalys.se kan jag förena dem till insikter som jag publicerar. Tveka inte att dela dina egna insikter med mig genom att skriva till vår redaktion.

Läs mer om

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>