Keymetrics

Öka dina visningar på Facebook med 400 procent – använd Facebook Live

Att få organisk spridning på Facebook handlar om att knäcka deras algoritmer. Det enklaste knepet att nå fram är att använda Facebook Live.
Vi på Dagensanalys.se testar och itererar konstant för att utvärdera vad som funkar bäst, all vår trafik är förtjänad och 100 procent organisk.
Det finns många saker som hjälper dig att få trafik som skapar mer läsning eller mer försäljning.
– Dels måste du optimera din e-postmatknadsföring
detta har vi skrivit många guider om
– Du måste A/B testa rubriker, bilder och texter
även detta har vi skrivit många guider om
– Du måste tänka SEO i allt du gör digitalt
även detta har vi skrivit många guider om
Vill du nå fram i Facebook skall du använda Facebook Live, nedan har du två tips om hur du lyckas
Så lyckas du med nästa livesändning på Facebook
4 steg hur du lyckas med Facebook Live – från mobil till studio
Det hetaste mediet där alla befinner sig och alla marknadsför sig via är Facebook som helt och hållet handlar om algoritmer eller köpt räckvidd. Algoritmerrna är så klart hemliga och har ungefär 400 olika tangeringspunkter, som dessutom konstant förändras. Men det går givetvis att knäcka algoritmerna.
Vi vet alla att en enkel gilla ger lite högre score, det vill säga att algoritmerna skjuter upp ditt inlägg, att någon delar ger ännu högre score och att få andra att kommentera och namntagga andra ger ännu högre score än gilla och dela.
Ett enkelt knep är att få igång en diskussion så delas ditt inlägg mer och mer och får högre score och spridningen ökar tusenfalt. Men trots det är det få som får igång en viral spridning på Facebook.
Låt mig då dela ett enkelt knep som ALLA kan göra, sänd Facebook Live och du får 400-500 procent mer visningar än ett inlägg med en länk.
Varför gör inte marknadsförare det?
Troligtvis vill lägga en länk så att man skall komma till deras hemsida, men tyvärr verkar det som att länkar ut ur Facebook får en lägre score då Facebook vill behålla dig i nätverket.
Skapa trafik med Facebook Live video för att sprida ditt budskap då Facebook ger dig högre score för dessa än dina länkade inlägg. Få igång spridning delning och engagemang på i din Facebook-sida som du sedan varvar med inlägg med länkar och säljande budskap.
Se bara på Facebook Live nedan som nått 503 personer med 275 visningar av video. Vi når därmed ut till ca 50 procent av våra följare med video jämfört med ett normalt inlägg som når ca 100 personer i snitt per inlägg, det vill säga ca 10 procent av våra följare. Allt handlar om algoritmer…

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Allt om världens största reklamdag – Super Bowl