Hjälp oss att fortsätta driva Sveriges bästa nyhetsplats för digitala marknadsförare. Donera här

Netflix använder AI på ett suveränt sätt

Netflix håller på och testar AI för att ta fram personanpassade trailers.

Tanken är att ta fram helt personanpassade trailers för filmer och serier med hjälp av artificiell intelligens. Allt så att du och jag ska se så mycket av deras innehåll som möjligt.

Eftersom Netflix har över 100 miljoner prenumeranter och ännu fler tittare handlar det om enorma mängder data. Om Netflix skulle ta fram personanpassade trailers utan AI skulle det krävas en personal om flera tusen.

Netflix ska analysera sitt innehåll, se vilka filmer eller serier du normalt tittar på och sedan lyfta fram scener, skådespelare eller annat som gör att just du börjar titta på nya produktioner. Ett suveränt sätt att tillämpa AI.

Läs mer här

Redaktör & Digitalspecialist

Dagensanalys.se

Analys, Digitala Medier och Marknadsföring är tre områden som jag brinner för. Här på Dagensanalys.se kan jag förena dem till insikter som jag publicerar. Tveka inte att dela dina egna insikter med mig genom att skriva till vår redaktion.

Läs mer om

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>