Keymetrics

Mytaxi kopplar ihop deras app med Google Maps

Taxichaufförer kan nu navigera sig runt staden ännu enklare med mytaxi. Nu har nämligen Europas största taxiapp integrerat Google Maps i sitt befintliga system som ett nytt navigationsverktyg. Det gör mytaxi till ett av de första servicebolagen att samarbeta med Google på detta vis.
När appen uppdateras med Google Maps får mytaxis förare ett allt-i-ett-paket som ger många fördelar. Bland annat kommer de direkt i förar-appen kunna se den aktuella situationen i trafiken, inklusive trafikstockningar och förseningar. Det gör andra tjänster under resan överflödiga. Resultatet för alla passagerare är en säkrare resa som sparar både tid och pengar.
Ytterligare tekniska funktioner gör uppdateringen ännu bättre. Taxiresor kommer nu att tilldelas mer lämpligt tack vare en mer precis geolokalisering och förarna kan se den direkta vägen till kunden på skärmen. När de accepterar bokningen riktas de till destinationen med en blå linje och ges exakta uppgifter om resan. Dessutom inkluderas en röstfunktion samt en allmän översikt med praktisk zoom.

– Målet med att integrera Google Maps är att förbättra användarupplevelsen samt att göra mytaxi ännu mer serviceinriktat och intuitiv för våra förare. Passagerare drar också nytta av uppdateringen eftersom trafikstockningar och uppehåll speciellt kan undvikas i början av resan. Utan att föraren först måste slösa tid på att leta efter alternativa rutter i separata system, säger Johannes Newes, mytaxis chief product officer.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Nu ska loggor bli på sökbara på Snapchat