Keymetrics

Mobilen tar över bankvärlden – Facebook utmanar alla med sina "Pay" tjänster

Vem behöver en bank när man kan betala och föra över pengar via sin mobiltelefon?
Vi har Swish i Sverige och Mobilepay i Danmark på kort tid blivit mycket populära och över hälften av befolkningen använder dessa appar för att betala och föra över pengar till varandra.
Men Swish och Mobilepay utmanas av Facebook 
Facebook vill de ha en del av de mobila betalningarna med deras Messenger-tjänst där man med enkelt klick kan föra över pengar i nätverket.
Betalningstjänsten har just lanserats i Storbritannien, även om man ligger efter Kina och USA växer användandet sociala medier för att föra över pengar till sina vänner växer tjänsten mycket snabbt.
Det är enkelt och bekvämt allt finns hos Facebook, dina vänner, nyheter, intressegrupper där du kan köpa och sälja grejer. Så det är ett naturligt steg att man skall kunna föra över pengar till sin kompis eller betala prylen som man har hittat på Facebook med deras betaltjänst.

”Beteendet att göra sina transaktioner via mobilen är helt normal för de flesta idag. Som ett resultat av det kommer sättet vi hanterar pengar i framtiden vara fundamentalt annorlunda i framtiden”

Se bara på hur WeChat Pay har skakat om kinesiska mobilbetalningar
Om vi tar ett exempel på två konkurrerande mobila betalningstjänster som Tencent’s WeChat och Alibaba’s Alipay som har varit mycket framgångsrika i Kina. Alipay har 520 miljoner aktiva användare, men dess dominans har utmanats av WeChat Pay.
För tre år sedan kontrollerade Alipay 80 procent av marknaden för mobila betalningar, nu är andelen bara 54 procent, eftersom WeChat har tagit 40 procent av marknaden.
Hur kommer utvecklingen av betaltjänster i sociala medier se ut här i Sverige får framtiden utvisa, en sak som är säker är att Facebook vill ha en del av kakan.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
SEO-tips 2020
SEO-tips 2020