Keymetrics

Instagram testar en ny meddelande-app – Instagram Direct

Instagram testar just nu en egen fristående Instagram meddelande-app som de kallar Direct, det är fortfarande en betaversion som du kan testa här.
Instagram vill vara den naturliga platsen där man kan dela sina saker varje timme, varje dag i veckan. Att även kunna dela saker privat med sina vänner är nu nästa steg, då man kanske inte vill publicera allt offentligt. Därför testar Instagram just nu en ny funktion som de kallar för Direct – en kamera-app som sömlöst kopplas tillbaka till Instagram.
Appen låter dig skapa och dela dina tillfällen i livet med dina vänner i det sociala nätverket med tillgång till exklusiva filter, Boomerang och andra kreativa verktyg som finns på Instagram. Självklart kopplas dina Instagram-vänner direkt till Instagram Direct-appen.
Det är ännu ett steg från Instagram för att möta konkurrensen från kidsens favorit Snapchat att skapa möjligheter att kunna kommunicera privat direkt i Instagram.
Instagram Stories har tidigare resulterat i lägre användning av Snapchat Stories och anseringen av Instagram Direct kan komma att ha samma effekt på Snapchats direktmeddelanden.
Frågan man ställer sig är om detta konkurrerar med Messenger som ingår i samma familj. Facebook vill hela tiden rekrytera yngre användare till Facebook-plattformen och har nyligen lanserat Facebook Messenger Kids.
Lanseringen av Instagram Direct kan vara en mer naturlig väg in i ungdomarnas hjärta då de är mer aktiva på Instagram än vad de är på Facebook, som de tycker är för oss gamlingar.
Räkna med att Instagram lanserar appen globalt nästa år efter att de har testar och åtgärdat alla buggar och anpassat tjänsten efter feedback från användarna

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Google Adsense
Google förändrar funktionaliteten med automatiska annonser i Google Adsense