Hjälp oss att fortsätta driva Sveriges bästa nyhetsplats för digitala marknadsförare. Donera här

Disney har köpt 21st Century Fox i en jätteaffär som ska konkurrera med Netflix och Amazon

Disney har köpt upp film och tv-företaget 21st Century för hela 435 miljarder kronor i en jätteaffär. För oss tittare blir det med andra ord en mega-satsning som ska konkurrera med andra jättar som Netflix och Amazon.

I köpet ingår alla 20th Century Fox, 20th Century Fox Television, FX, National Geographic samt ägande i Star TV och Sky. Disney får även ägarkontroll i Hulu med 60 procent (30 procent från tidigare och 30 procent från affären med Fox).

För science-fans betyder det också att titlar och karaktärer som X-Men och Fantastic Four är nu tillbaka hos Marvel och kommer att integreras med Marvel Cinematic Universe.

För Disney handlar det om att ta över tittarna på nätet med en enorm satsning på strömmat innehåll. Slaget med Netflix och Amazon kommer nu att fajtas med ett enormt utbud av tv-serier och filmer, som Avatar, Alien, Ice Age, Planet of the Apes, The Simpsons, Buffy the Vampire Slayer, How I Met Your Mother, Futurama, Firefly och The X-Files bara för att nämna några.

Här kan du läsa mer

Simpsons förutspådde köpet redan 1999.

Redaktör & Digitalspecialist

Dagensanalys.se

Analys, Digitala Medier och Marknadsföring är tre områden som jag brinner för. Här på Dagensanalys.se kan jag förena dem till insikter som jag publicerar. Tveka inte att dela dina egna insikter med mig genom att skriva till vår redaktion.

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>