Hjälp oss att fortsätta driva Sveriges bästa nyhetsplats för digitala marknadsförare. Donera här

Kommer vi fortfarande att googla om 50 år?

Företaget Fluent undrade vilka internetföretag som kommer finnas kvar om 50 år. För att få fram svaret genomförde de en studie där de frågade 3.240 vuxna, och här är svaret.

När Fluent frågade vilka internetföretag som kommer att finnas kvar om 50 år svarade en tredjedel att Google kommer att göra det. Framförallt personer mellan 18-34 år sa Google.

29 procent tror även att Amazon kommer att fortsätta sälja prylar om 50 år. Bara tänk vilket häftigt leveranssystem de måste ha innoverat då.

21 procent, alltså färre än både Amazon och Google, tror att Apple kommer att finnas kvar. Och ännu färre tror att Facebook (17 procent) fortfarande är vår givna plattform för sociala medier i framtiden.

Inte konstigt ändå att vuxna internetanvändare tror att både Facebook och Google lär finnas kvar om 50 år då de idag står för 63,1 procent av hela annonsmarknaden på internet.

Trots att Amazon är mer känd för att sälja prylar och tjänster så tjänar även de på annonser. De är faktiskt femte största annonstjänaren på nätet i USA med en förväntad annonsintäkt om 15 miljarder kronor i år.

Vilka svenska internetföretag tror du finns kvar om 50 år?

Redaktör & Digitalspecialist

Dagensanalys.se

Analys, Digitala Medier och Marknadsföring är tre områden som jag brinner för. Här på Dagensanalys.se kan jag förena dem till insikter som jag publicerar. Tveka inte att dela dina egna insikter med mig genom att skriva till vår redaktion.

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>