Keymetrics

Idag lanseras Poddindex – en lista med poddar och deras trafiktal

Idag är det premiär för Poddindex, en lista med certifierade och validerade podcastmätningar.
På sajten visas data över räckvidd för flera poddar. Den nya mätmetoden är framtagen av bland andra Bauer Media, Sveriges Radio, Acast och MTG Sverige.

I teamet bakom Poddindex hittar vi vår egna Peter Mackhé som till vardags jobbar på KIA-index. Bra jobbat Peter och teamet bakom listan. När han går hem från det jobbet sitter han på kvällarna och skriver artiklar här på Dagensanalys.se. Vi vet att han har jobbat hårt för att få till lanseringen idag.

Poddindex är en del av KIA-index som i dag publicerar och validerar webbplatsers besökssiffror. De podcasts som vill bli certifierade på Poddindex kommer att kunna bli det på ungefär samma sätt som sajter kan ansluta sig till Kia-index, man kommer att kunna ansluta sig två gånger per år och man godkänns av ett certifieringsteam.
Alla som är listade på Poddindex har varit med i en certifieringsprocess för att få sin data granskad och validerad, siffrorna avser faktisk räckvidd hos svenska podcasts. Antalet lyssningar speglar antalet starter som varar över 10 sekunder samt fullständiga nedladdningar.
Poddindex har framtagits av aktörerna Sveriges Radio, MTG Sverige, Acast och Bauer Media som har varit med och utvecklat det nya indexet. Arbetet har letts av Carl Wåreus, Head of Partners/Agencys på Google samt Peter Mackhé, chef för KIA-index.
– Jag ser det som essentiellt för branschens utveckling och trovärdighet att vi så korrekt som möjligt kan presentera lyssningsstatistiken för olika poddtitlar. För oss är det självklart att delta med våra räckviddssiffror, säger Sveriges Radios innovationsdirektör Simon Gooch.
– För att podcast skall värderas rätt och på ett trovärdigt sätt är vi glada för att ha nått fram till ett gemensamt värderingssystem. Detta ger oss som bransch gemensamma konkurrensförutsättningar och marknadens investeringar en solid valuta att förhålla sig till, säger Martin Backman, Sales Director Radio på MTG Sverige.
Utvecklargänget som kodat fram Poddindex kommer från företaget 61 Degrees North.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Software AG har ny approach för den nordiska marknaden