Keymetrics

Facebook utmanar YouTube med "Creators" en samlingsplats för alla som publicerar video

Facebook vill få fler att publicera video och lanserar därför en app för att hjälpa användarna med att skapa video i just Facebook.
Facebook lanserar nu sin app för videoproducenter där man kan hantera sina kanaler i det sociala nätverket. Efter att ha granskat appen Facebook Creators i juni lanserar nu Facebook den för iOS globalt till alla sidor och enskilda konton, men Android-användare får vänta ett tag till då den kommer inte att vara tillgänglig först någon gång under de kommande månaderna.
På samma sätt som YouTubes Studio-app är Facebook’s Creators utformad för att göra det lättare att hantera sina videokanaler på Facebook då de vill att man skall ladda upp fler videor i det sociala nätverket, eftersom företaget vill öka sina videovisningar så att man i sin tur kan öka annonsintäkterna i det heta mediet.
Genom att visa annonser i användarnas videoinlägg samt med utbyggnaden av navet för mer TV-liknande format Watch kommer de att öka sitt annonslager, det vill säga möjligheter för annonsörer att annonsera i deras videokanaler. Facebook lanserar även en webbplats för att utbilda dem som vill skapa video.

”Ju fler videoklipp som läggs upp på Facebook, desto fler videoklipp finns det för människor att titta på Facebook och det innebär fler annonser för Facebook att tjäna pengar på helt enkelt”

Facebook Creators app
De som publicerar video kan använda appen Facebook Creators för att förbättra produktionskvaliteten på sina ”Live” videoklipp, man kan hantera kommentarer och meddelanden från tittarna, posta Stories till Facebook och Instagram och analysera hur videoklippen presterar. Det kommer även att finnas access till Shows på Facebook, men det är i dagsläget ett test till ett begränsat antal användare.
Applikationen Facebook Creators har ett kreativt kit för livesändningar så att man kan lägga till intro, exit och olika grafiska ramar så att Facebook Live-sändningar ser ut att var professionella. Man kommer även kunna lägga till en anpassad ”Sticker” som tittarna kan interagera med när man tittar på din video.
En community-flik kommer att rymma alla meddelanden som skapare mottar via Facebook, Instagram och Messenger, så att man kan granska och svara på ett ställe istället för tre. Man kan använda appens in-app-kamera för att skapa foton och videoklipp med hjälp av Facebooks Snapchat-esque augmented reality-filter och ramar och lägga dem till i Stories på Facebook. Sist men inte minst kommer det att finnas en flik att analysera allt på.
Facebook for Creators site
Förutom Facebook Creator-appen lanserar Facebook även en webbplats som skall fungera som ett utbildningscenter för dem som skapar video. Precis som YouTube’s Creators kommer Facebook Creators webbplats att innehålla områden där man får hjälp att hitta tips och svar på vanliga frågor och även få möjlighet att prova nya funktioner och verktyg innan de blir mer tillgängliga för allmänheten.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Apple lanserar researchportal för att kartlägga vår hälsa