Keymetrics

Ännu ett mediehus finner sina intäkter utanför dörren

Den här gången är det Egmont Publishing som köper upp resterade aktier i e-handelsbolaget Bagaren och Kocken.
För aktierna betalar Egmont Publishing ”tvåsiffrigt miljonbelopp” och äger härmed hundra procent av bolaget.
– Det är ett högintressant område och som passar väl in i vår strategi. Vi ska ha den ledande positionen i Norden och investeringen är ett viktigt steg mot denna vision, säger Cato Broberg, ansvarig för Egmont Publishings e-handelssatsningar samt ordförande för Bagaren och Kocken.
I oktober i år tillträdde Robert Henricson som ny VD (på bild) och efterföljare till grundaren Ulf Kihlberg, som nu alltså säljer sina kvarvarande 40 procent av verksamheten.
Bagaren och Kocken, med huvudkontor i Göteborg, grundades 2005 och har sedan dess haft en markant tillväxt. Idag finns Bagaren och Kocken både på den danska, svenska och norska marknaden och tillväxttakten ökar för varje år. Senast i samband med ”Black Weekend”, som gav en fördubbling av omsättningen i jämförelse med föregående år.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Comviq och Comhem samarbetar om att få fler kunder