Keymetrics

Annonsbedrägeri i mobilen är ett stort problem

Annonsbedrägerier blir allt vanligare i onlinevärlden. En undersökning från InMobi visar att tre fjärdedelar av alla app-annonsörer anser att annonsbedrägeri är ett stort problem för deras verksamhet.
Studien visar att annonsbedrägeri är den näst största utmaningen för app-annonsörer i Europa, men endast 44 procent säger att att de har stor förståelse för annonsbedrägerier och hur det kan påverka kampanjer.
De problem som annonsörerna stöter på mest är falsk trafik från botar och script.

Vad är då lösningen på detta problem? Att hitta pålitliga partners är ett sätt, 62 procent av annonsörerna svarade att det skulle ansluta sig till trovärdiga annonsnätverk. Dessutom skulle nästan en tredjedel ha ett direkt samarbete med publicister för att undvika falsk trafik.
Majoriteten av app-annonsörer i Europa anser att branschen inte gjort tillräckligt för att åtgärda problemet, och 40 procent av de svarande anser att det borde vara nolltolerans mot annonsbedrägerier i mobilen.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Från videokonferenser till en avatar – är det nu VR-världarna får sin revansch?