Keymetrics

Twitter vill stoppa sexuella trakasserier

Twitter har haft problem med Porr-bottar och andra otrevliga sexuella nätverk som lyckats infiltrera tjänsten och använda hashtags för att fånga trafik. Nu tar de krafttag i samband med debatten #MeToo som uppmärksammats i hela världen.
I början av 2016 började Twitter att ändra ståndpunkt om yttrandefrihet och bilda ett förtroende- och säkerhetsråd bestående av advokater samt analytiker för att ta itu med problemet. Men kritiker är inte nöjda med resultaten.
Rapporter påvisar många fall där Twitter misslyckats med att få bukt på sexuella trakasserier i det sociala nätverket.
Bristerna i att hantera problemet gör Twitters senaste misstag ännu mer frustrerande för kritiker.
Förra veckan inaktiverade Twitter funktionerna hos skådespelaren Rose McGowans konto i ett avgörande ögonblick i samband med de sexuella skandalerna som berör Harvey Weinstein. För er som har missat debatten om sexuella ofredanden kolla in hashtaggen #MeToo.
Grupper av kvinnor bojkottade Twitter under en dag i protest. Twitters typiska svar på klagomål om hat och trakasserier är att de står för öppenhet.
Men under fredagen meddelade Jack Dorsey, som är vd på Twitter, att man kommer agera mer aggressivt när det gäller sexuella övergrepp i sociala medier. I det här fallet är det Twitter som är deras ansvar.
Twitter kommer att införa nya regler om oönskade sexuella påhopp, nakenhet, hatsymboler, våldsamma grupper och tweets som glorifierar våld, tweetade Jack Dorsey.
För att visa hur viktigt ärendet är för Twitter har de nu dagliga möten för att få bukt med problemet.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
LRF Media
17 miljoner kronor i vinst för LRF Medias verksamhet