Hjälp oss att fortsätta driva Sveriges bästa nyhetsplats för digitala marknadsförare. Donera här

Rösta på bilder med nytt Instagram-filter

Nu rullar Instagram ut en ny funktion för att enkelt kunna genomföra omröstningar direkt på bilder. Det nya filtret dras in på bilden precis som övriga filter, och på så sätt kan användarna snabbt få till en omröstning direkt kopplat till bilden.

När du drar in filtret på en bild får du möjlighet att ändra såväl placering som vad du frågar och vilka svarsalternativen är. I nuläget är du begränsad till två svarsalternativ, men det kan komma fler i framtiden.

Dina följare kan genom att klicka på svaren direkt rösta, och resultatet uppdateras i realtid. Du kan själv också gå in och se vilka som röstat på vad samt vad resultatet är just nu.

Det nya filtret är ett enkelt sätt att öka engagemang och interaktivitet på Instagram, och redan börjar många influencers använda det för att skapa snabba och enkla omröstningar.

I samband med det nya filtret kommer dessutom två andra nya funktioner. Dels en färgkopierare som gör att du kan plocka ut en specifik färg ur en bild för att använda till att skriva text eller rita direkt på bilden. Dels ett alignment-verktyg som gör att du bättre kan centrera stickers och andra delar av bilden för att skapa bättre symmetri.

De nya funktionerna finns tillgängliga redan nu, däremot finns alignment-verktyget endast för iOS ännu så länge, men sannolikt dröjer det inte länge innan det finns tillgängligt även för Android.

Skribent - personal och organisationsexpert

Dagensanalys

Mattias är psykolog som brinner för emotionell intelligens och personlig utveckling. Han arbetar till vardags med utveckling av ledare och medarbetare samt att se till att organisationer har rätt person på rätt plats.

3 Kommentarer

Kan inte lägga till en omröstning på instagram

Svara

Kan inte hitta omröstningen, letat men inte hittat

Svara

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>