Keymetrics

Publicister flyr från Facebook Live och flyttar in i Twitter live video

Ingen kan ha missat Facebook Live hypen för ett tag sedan. Algoritmerna gjorde så att allt som man sände live fick 5-10 gånger så många visningar som andra inlägg. Men nu har Facebook så klart normaliserat detta och det är många gånger svårare att nå fram via Facebook Live.
Twitter är nu helt plötsligt heta när det gäller live video. Bloomberg Media, med livenyheter, sport och underhållningsprogram samt inklusive BuzzFeed, Vox Media’s The Verge och WNBA har hoppat på Twitter tåget.
Verge har sänt mycket live-video och lanserade bara en ny live show ”Circuit Breaker” på Twitter. The Verge har dramatiskt minskat antalet livevideoer på Facebook, där de brukade sända minst fyra per vecka.
”Det är definitivt som att Twitter har ett stort fokus på det i år”, säger Helen Havlak, redaktör på The Verge.
Havlak kommenterade fördelarna med Twitters live show. Efter varje avsnitt av ”Circuit Breaker”, som löper 60 till 90 minuter, kan The Verge använda ett Twitter-verktyg för att dela upp episoden i flera klipp och publicera dem var för sig på Twitter ”saker du inte lätt kan göra på Facebook Live”. Dessa kortare videoklipp kan bringa in pengar med pre-roll-annonser, ett format som inte finns på Facebook. Live video på Twitter har inte nått en mättnadsgrad ännu, de här nya serierna kommer att få massor av reklam med hjälp Twitter, medan Facebook verkar vara stressade att tjäna pengar på sin live-video.

Den 1 april 2020 släckte vi lampan här på Dagens Analys.

RELATERADE NYHEER
händer som skriver på dator
Så här lägger du till en egen bakgrund i Zoom