Keymetrics

Martin Timell fortsätter sin TV-karriär i Finland

(Artikeln är uppdaterad) I Sverige har Martin Timell blivit borttagen från tv-skärmen efter att både sponsorer och TV4 sagt upp sina samarbeten. Men tv-karriären fortsätter i Finland hos den Bonnier-ägda kanalen Ava.
Det var redan i fredags som TV4 valde att lyfta bort samtliga program ur sin tablå med Martin Timell. Även Kanal5 valde att göra samma sak.

En av våra läsare (och vän till mig) som befinner sig i Tammerfors blev mycket förvånad när Martin Timell dök upp i tv-rutan kl 17, trots skandalerna hemma i Sverige. Efter lite research visade det sig att kanalen som visade Timell också ägs av Bonnier, trots att man tagit avstånd.

TV4 som ägs av Bonnier har sagt upp alla samarbeten med Martin Timell efter att vittnen trätt fram och vittnat om sexuella trakasserier.  Men i Finland har hans agerande inte fått lika stor uppmärksamhet i media. Tv-serien Äntligen Hemma visas där som vanligt på tv.
Finska tv-kanalen Ava som visar Äntligen Hemma drivs av MTV3 som i sin tur ägs av Bonnier, alltså samma företag som också äger TV4. Verkar som att internposten inte ännu hunnit ta sig över Östersjön.
UPPDATERING 2017-10-24: 
Efter att fler tidningar uppmärksammade den här artikeln om Timells fortsatta karriär i Finland valde Bonnier att även städa bort honom där. Timell kunde faktiskt ses kl 09:30 idag som repris i Bonnier-ägda Ava. Finnpanel som mäter TV-tittandet i Finland kunde bekräfta uppgifterna dagen efter.
Här har Expressen dokumenterat turerna med Bonnier, Ava och Timell efter uppgifter i denna artikel.
Skärmdumpar från TV-guiden Arenan i Finland:
Programtablån för tisdag 24 oktober

Programtablån för onsdag 25 oktober, som visar att hans program skulle fortsätta.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Ikea vill piffa till sovrummet – lanserar Kåma Sutra