Keymetrics

Facebook experimenterar med VR i nyhetsflödet

Facebook testar för närvarande att publicera VR-upplevelser som användare kan interagera med direkt i nyhetsflödet, det bekräftade det sociala nätverket förra veckan.
Facebook testar ett sätt för utvecklare att producera webbaserade VR-upplevelser som användarna kan interagera med genom inlägg i nyhetsflödet. Testet använder Facebooks nya utvecklingsverktyg React VR.
“We are testing integration of React VR into the News Feed with a few partners. We’ll have more to share on additional rollout at a later date,” kommenterar en talesperson på Facebook.
Att Facebook satsar på virtuell verklighet är tydligt. 2014 köpte de Oculus och tidigare i år släppte de Facebook Spaces, en VR-version av sitt sociala nätverk. För ett par veckor sedan släppte de även ett nytt format för nyhetsflödet som gör att användare kan dela innehåll som de skapat i VR med sina vänner på Facebook.
Det återstår att se om VR blir lika populärt som AR (augmented reality), som senaste tiden ökat i populäritet tack vare Snapchat, Apple och Google.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
BERT är den största förändringen sedan RankBrain