Hjälp oss att fortsätta driva Sveriges bästa nyhetsplats för digitala marknadsförare. Donera här

Facebook vill testa förladdade videoklipp

Facebook likt många andra internetaktörer har förstått att vägen till användarnas hjärta är videoklipp. Så nu ska i princip alla satsa på video. Facebook vill nu göra videoupplevelsen ännu bättre genom att förladda klippen.

När du är uppkopplad med din Wifi och går in på Facebook så laddas videoklippen ned till din mobil så att du kan titta på dem senare, utan att då behöva använda ditt 3G-abonnemang.

Tanken är att som med Instant Articles göra upplevelsen sömlös mellan att en användare klickar på ett videoklipp och att klipper spelar, utan lagg, oavsett uppkoppling.

Samma fördel som tittaren får, får också annonsören. Eftersom klippet förladdas säkrar Facebook också att annonsen ligger med och även den sömlös. För användaren och annonsören blir det en bättre upplevelse.

Redaktör & Digitalspecialist

Dagensanalys.se

Analys, Digitala Medier och Marknadsföring är tre områden som jag brinner för. Här på Dagensanalys.se kan jag förena dem till insikter som jag publicerar. Tveka inte att dela dina egna insikter med mig genom att skriva till vår redaktion.

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>