Hjälp oss att fortsätta driva Sveriges bästa nyhetsplats för digitala marknadsförare. Donera här

Facebook skärper kontrollerna så att ”judehatare” inte slinker igenom

Det var i förra veckan som Facebook än en gång hamnade i blåsväder när det visade sig att annonser kunde riktas till bland annat ”judehatare”. Självklart blev det en massa skriver och Facebook fick ställa sig i skamvrån, ännu en gång. I den här artikeln kan du även se en mycket intressant video som visar hur det går till när man granskar miljontals inlägg.

Men nu har man lovat att skärpa sig och ta bort möjligheten att rikta annonser till dessa subgrupper med hjälp av skräddarsydda kategorier. Man kommer även göra det ännu tydligare vad för innehåll man tillåter och hur det får riktas.

Till sin hjälp kommer Facebook att anlita granskare som manuellt går igenom de idag automatiserade processerna. Nu kan du höra bolag i Bangladesh och Indien jubla, för det är där jobben hamnar.

Idag finns det nära 5.000 skräddarsydda alternativ på riktade målgrupper. Exempelvis ”marknadsförare”, ”tekniker” och fler.

Här nedan är en mycket intressant dokumentär som visar hur det går till man granskar sajter som Facebook.

Redaktör & Digitalspecialist

Dagensanalys.se

Analys, Digitala Medier och Marknadsföring är tre områden som jag brinner för. Här på Dagensanalys.se kan jag förena dem till insikter som jag publicerar. Tveka inte att dela dina egna insikter med mig genom att skriva till vår redaktion.

Läs mer om

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>