Keymetrics

Bill Gates ångrar bara en sak och det är Control+Alt+Delete

Under Bloombergs Global Business Forum där Bill Gates fick sin stund på scen berättade han om en sak han ångrar när han skapade Windows. Den saken är allas favorit – Control+Alt+Delete.
”If I could make one small edit, I’d make that a single key,” sa Gates.
Gates berättade att det var IBM-programmerarna på 80-talet som är ansvariga för tangentkombinationen. Han som tog fram tangentbordet ville inte ge Microsoft en tangent utan istället la funktionen bakom Control+Alt+Delete. Men tanken var inte att tangentkombinationen skulle bli publik. Den var bara för programmerarna så att de kunde snabbt starta om Windows när de satt och jobbade med mjukvaran. Och då var det bättre att det var tre tangenter så att de inte av misstag råkade trycka på en tangent.
Idag är tangentkombinationen istället en genväg till Windows Task Manager.
Så nu vet du det!

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Två ägg diskuterar: Kakor är inte detsamma som räckvidd