Hjälp oss att fortsätta driva Sveriges bästa nyhetsplats för digitala marknadsförare. Donera här

Ska MTGs satsning på e-sport visa sig vara rätt beslut

På bara några år har MTG hamstrat flera e-sportföretag för att etablera sig som den nya maktfaktorn på e-sportscenen. Nu kan deras satsning få ännu en guldkant genom de olympiska spelen.

I år väntas det relativt nya affärsområdet för MTG dra in över en miljard kronor. Inte illa för att bara varit igång ett litet tag.

Det är alla investeringar som börjar bära frukt. MTG har bland annat köpt upp tyska Turtle Entertainment, Dreamhack och ESEA.

Nu har har den olympiska budkommittén öppnat upp för att kanske inkludera esport i de Olympiska Spelen år 2024 som antingen går av stapeln i Paris eller Los Angeles.

Det kommer bli en tuff match för e-sport att kvala in som sport i OS. Bland andra sporter som också vill in hittar vi MMA, Cricket, Biljard och Boule.

Tycker du att e-sport ska klassas som ”sport” och inkluderas i OS?

Redaktör & Digitalspecialist

Dagensanalys.se

Analys, Digitala Medier och Marknadsföring är tre områden som jag brinner för. Här på Dagensanalys.se kan jag förena dem till insikter som jag publicerar. Tveka inte att dela dina egna insikter med mig genom att skriva till vår redaktion.

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>