Keymetrics

Nu testar WhatsApp YouTube-klipp i appen

Den populära meddelandetjänsten WhatsApp har den senaste tiden gjort en rad uppdateringar, bland annat uppgraderat storleken för fildelning. Nu vill man testa att spela upp YouTube-klipp direkt i appen.
Facebook-ägda WhatsApp har låtit ett antal beta-användare med iOS testa den nya funktionen som låter dig spela upp YouTube-klipp direkt i appen. Funktionen har en bild-i-bild-funktion (likt YouTube-appen) som spelar upp videoklippet i ett svävande fönster intill som gör att du kan fortsätta chatta samtidigt som du tittar på klippet.
Den nuvarande versionen av WhatsApp öppnar videon i YouTube-appen.
Det återstår att se om och när samtliga användare får tillgång till funktionen och om den kommer att gälla även för Android-användare.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
amerikansk fotboll, NFL
Här är de mest omnämnda annonsörerna under Super Bowl 2020