Keymetrics

Nu kommer sponsrade låtar till Spotify

Om du inte har Spotify Premium kan du komma att upptäcka låtar i spellistor som du inte förväntat dig att hitta där. Då är det en av Spotifys sponsrade låtar, ett nytt koncept som just nu testas.
Det hela är ett försök att hjälpa skivbolag att nå ut med nya låtar. Genom att skivbolaget sponsrar låten kan Spotify lägga till den i spellistor som användarna följer. På så sätt räknar de med att fler kommer att höra låten, och därmed kommer den att få större spridning.
Det är än så länge bara på teststadiet, men om det faller väl ut kan det koma att bli en permanent del av Spotifys tjänster. Däremot rör det enbart gratisversionen av Spotify. De som har ett Premium-konto kommer inte att beröras av förändringarna utan kan lyssna på sina spellistor som tidigare.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
2020 är året då VanLife blir en trendande hashtag