Hjälp oss att fortsätta driva Sveriges bästa nyhetsplats för digitala marknadsförare. Donera här

Apple topprekryterar för sina egna tv-program

Apple har börjat satsa stort på egna tv-produktioner, något som Snapchat, YouTube och Facebook sedan länge börjat med. Men för att kompensera rekryterar Apple två tidigare Sony-chefer att leda video-arbetet.

Är man inte först, får man bli störst verkar vara Apples nya paroll när de nu ger sig in i kampen om egenproducerat videomaterial. Det är till streamingtjänsten Apple Music som de nu vill skapa unika tv-serier, och till hjälp tar de inga mindre än de bästa.

Från Sony rekryterar Apple nu de två tidigare cheferna Jamie Erlich och Zack van Amburg för att leda arbetet med ”alla aspekter av video-innehåll”. De två har tidigare producerat oerhört framgångsrika TV-serier såsom Breaking Bad, The Blacklist och Better call Saul.

Apple hoppas givetvis att Erlich och van Amburg ska kunna skapa liknande framgångsserier för Apple Music. Däremot frågar sig många om just Apple Music kommer att vara plattformen för Apples videomaterial. Det är inte osannolikt att de inom kort kommer att lansera en ny plattform dedikerad till just videostreaming. Men om, och i sådana fall när det kan bli aktuellt återstår att se. Först måste de skapa relevant innehåll, och locka till sig tittare. Något som inte ens Apple kan göra i en handvändning idag.

Skribent - personal och organisationsexpert

Dagensanalys

Mattias är psykolog som brinner för emotionell intelligens och personlig utveckling. Han arbetar till vardags med utveckling av ledare och medarbetare samt att se till att organisationer har rätt person på rätt plats.

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>