Keymetrics

Se två videor samtidigt på Facebook

I takt med att Facebook går mer mot videoinnehåll, uppdateras även funktionerna i nyhetsflödet. Det senaste är att du kan se två filmer samtidigt, något som även öppnar upp nya möjligheter för annonsörer.
Det är funktionen ”watch and scroll” som lanserades för mobiler redan i februari som nu kommer till desktop också. Det innebär att när du hittar ett videoklipp som du vill se, så kan du klicka på en ikon på klippet som gör att det lägger sig på vänster sida av skärmen, medan du kan fortsätta scrolla. Du kan sätta på eller stänga av ljudet på ditt önskade videoklipp, och även flytta runt fönstret.
I ditt vanliga flöde kan sedan ytterligare filmer dyka upp, vilket gör att du kan se flera filmer samtidigt. Funktionen används redan av flera andra mediebolag såsom CNN och USA Today för att låta besökare titta på ett videoklipp samtidigt som de läser en artikel.
När klippet är slut visas en replay-ikon en liten stund innan den försvinner och du kan fortsätta gå igenom ditt nyhetsflöde som vanligt. Den nya funktionen öppnar även upp för nya möjligheter att annonsera på Facebook.
Facebook meddelade nyligen att utrymmet för deras organiska annonser i flödet börjar nå sin maxgräns. De nya funktionerna för att visa video kommer därmed lämpligt eftersom de skapar nya reklamytor.
I takt med att Facebook i allt större utsträckning börjar konkurrera med andra videosajter på nätet kan det här vara ett sätt att öka engagemang hos användarna och locka till sig fler producenter. Redan nu pratas om det exklusiva TV-material, som vi igår skrev om har fått sitt lanseringsdatum uppskjutet.
Läs även: Allt du behöver veta om Generation Z – Infographic
Att bli den plats dit användarna vänder sig för att se videoklipp är dock en inte helt enkel uppgift. Hälften av Generation Z har gjort gällande att de skulle ha mycket svårt att ge upp YouTube. Men skam den som ger sig, det ska bli intressant att se vad som händer när Facebook äntligen lyckas sjösätta sitt TV-initiativ.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Telia får köpa TV4