Keymetrics

Dataanalys med artificiell intelligens – Adobe Virtual Analyst

Adobes årliga digitala marknadsföringskonferens Adobe Summit har precis startat i London, där Adobe presenterar en rad nya produkter och tillägg. En av de största nyheterna i år är lösningen Virtual Analyst som samlar in och analyserar data från Adobes samtliga moln.
Över 5000 marknadsförare och it-konsulter har samlats i London för att delta i den digitala marknadsföringskonferensen Adobe Summit 2017, den 10-11 maj. Under dagarna kommer Adobe att presentera en rad olika nyheter och uppdateringar till sina produkter. En av Adobes största nyheter under Summit är Virtual Analyst, en virtuell dataanalytiker som ska fungera i integration med Adobe Analytics Cloud.
Adobes Virtual Analyst är en ”virtuell dataanalytiker” som använder sig av artificiell intelligens för att konstant samla in och analysera data i realtid. Virtual Analyst använder sig av Adobe Sensei, en grupp intelligenta lösningar i Adobes molnplattform. Sensei består av bland annat artificiell intelligens och maskininlärning.

— Det är inte längre relevant för företag att analysera gårdagens data, eftersom de nu kan få insikter i realtid kring sina affärer. Adobe släpper Virtual Analyst för att möjliggöra för företag att snabbare arbeta med sin kunddata och göra kundanalyser, säger Imran Afzal, nordisk marknadschef för Adobe Marketing Cloud.

En ytterligare uppdatering för Adobe Analytics innebär att integrationen med Microsofts analysverktyg Power BI nu förstärkts med nya tillägg, däribland Traffic Analysis och Mobile App Analysis. Traffic Analysis analyserar trender i datatrafiken, medan Mobile App Analysis utforskar konsumenternas beteende på mobila plattformar.
Andra nyheter från Adobe:

  • Adobe Experience Manager uppdateras och får en bättre integration med Creative Cloud. Med Adobe Experience Managers nya digitala filhantering blir innehåll automatiskt lokaliserat och synkroniserat via metadata som används i Creative Cloud.
  • Ny integration mellan Adobe Dreamweaver och Adobe Campaign gör det möjligt att utforma e-post i Adobe Dreamweaver, som sedan automatiskt synkroniseras med Adobe Campaign. Det innebär att det nu blir lättare att skapa personlig e-post och att enkelt ladda ner innehåll från Creative Cloud.
  • Adobe Fluid Experiences är en del av Adobe Experience Manager som hjälper marknadsförare att nå kunden med rätt innehåll, oavsett enhet. Med Fluid Experiences anpassas innehåll och layout automatiskt till alla enheter – oavsett om det rör sig om en webbplats, app, ATM, VR-headset eller IoT-enhet.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
SAS Institute uttalar sig om den etiska användningen av artificiell intelligens