Keymetrics

Twitter utökar sina mätsamarbeten

Att mäta effekter är ju som att borsta tänderna i dagens affärsklimat, alltså ett måste. Om man inte vet vad som funkar är det ganska lätt att byta kanal och placera annonserna någon annanstans.
För att fortsätta vara top-of-mind bland annonsörer har Twitter nu utökat samarbeten med flera mätföretag. Deras roll är att hjälpa Twitter att bevisa effekten av en annons i deras kanal.
Senaste mätföretagen att ge stöd till Twitters affär är Moat och Integral Ad Science. Twitter kommer även att utöka sitt samarbete med giganterna Nielsen och comScore.
Vad annonsörer framförallt efterfrågar är ’viewability’ och ’viewthroughs’ dvs har man haft chans att se annonsen och hur många då såg den.
“We have relationships with the top measurement companies in the world, which allows our partners to measure the reach, influence and action that results from their advertising. This includes ongoing conversations with organizations like the Media Ratings Council on the accreditation process,” skriver Twitter på sin blogg.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Fortnite och Röda Korset i kampanjsamarbete – lanserar spelet Liferun