Keymetrics

Tesla är mer värt än Ford – om man får tro investerarna

General Motors flaggskepp Ford är exakt 100 år äldre än den 13-åriga startupen Tesla. Trots det anser aktiemarknaden att Tesla är mer värt – både som varumärke och sett till tillväxtpotential.
För Tesla är det här goda nyheter. Tesla har ökat sin bilproduktion i rasande takt de senaste tre månaderna i år vilket har överträffat börsanalytikernas förväntningar. Ford har däremot fått återkalla några av sin F-150 pickups och försäljningen har sjunkit.
Trots det förhöjda börsvärdet är Tesla fortfarande skuldsatt och levererade bara 76,000 bilar förra året. De flesta andra biltillverkare, som Ford, skeppar miljontals bilar varje år och har en skyhög vinst i jämförelse. Investerare har dock gott hopp om att Tesla kommer att vara betydande i transformationen av framtidens nya bilar.
Tesla börsvärde är nu högre än Fords.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Nytt AI-verktyg märker av när konsumenten blir trött på reklam