Keymetrics

Ingenjören som gifte sig med sin robot

Zheng Jiajia, som jobbar med artificiell intelligens på kinesiska telekomjätten Huawei, höll en informell bröllopsceremonin för sig själv och sin robotfru i Hangzhou rapporterar Mashable och lokala tidningar.
Både Zhengs familj och vänner deltog på bröllopet. Robotbruden, som heter Yingying, var traditionsenligt täckt med en röd slöja. Yingying kan tala i enkla meningar känna igen kinesiska tecken och bilder.
via GIPHY
Zheng driver startupen Brain of Things där också Yingying jobbar som företagets “ansikte utåt”.
Zheng säger till den lokala TV-stationen att han har planer på att uppgradera Yingying för enklare hushållssysslor.
Sannolikheten är stor att detta är ett PR-trick för att skapa uppmärksamhet kring sitt företag. Trots det verkade Zheng ganska uppriktig i en intervju där han lär ha sagt ”Min dröm att skapa min egen partner har blivit besannad – nu vill jag se robotar i varje hem!”
Vissa experter har förutspått att giftermål mellan människor och robotar kommer att bli lagligt 2050.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Världens första tågresa betald med chipimplantat