Hjälp oss att fortsätta driva Sveriges bästa nyhetsplats för digitala marknadsförare. Donera här

Hitta VR-filmer via Googles nya hubb

VR har blivit allt större och fler och fler erbjuder VR-upplevelser. För att underlätta för de som vill se VR-filmer skapar nu Google en hubb för att samla allt VR-innehåll på nätet.

I samband med att Google lanserar stöd för WebVR till Chrome i sin budget-VR Cardboard öppnar man även sin nya satsning WebVR Experiments. Det är en hubb för att samla allt VR-kontent på nätet och göra det tillgängligt för VR-sugna användare.

Det är en butiksliknande lösning där användaren inte behöver ladda ner någon speciell app, utan kan se VR-filmer direkt i webbläsaren. Hubben har redan massor av VR-filmer, och fler läggs kontinuerligt till. Tillsammans med stödet för Cardboard är det nu möjligt att få VR-upplevelser så länge du har ett par mycket billiga VR-glasögon och en smartphone med webbläsaren Chrome.

För unga som redan älskar VR, och även för deras föräldrar, är det nya initiativet suveränt eftersom det inte förhindrar att telefonen fylls med konstiga VR-appar. Flera av dessa har även olika former av spyware som används i mer ljusskygga syften. Googles nya hubb ökar därmed såväl användarnas privatlivsskydd som att det gör VR-upplevelser tillgängligt för en betydligt större publik.

Skribent - personal och organisationsexpert

Dagensanalys

Mattias är psykolog som brinner för emotionell intelligens och personlig utveckling. Han arbetar till vardags med utveckling av ledare och medarbetare samt att se till att organisationer har rätt person på rätt plats.

1 kommentar

Blev mycket nyfiken och sugen. Har dock en iPhone och får meddelandet ”works best on android devices” – en liten detalj i sammanhanget.

Svara

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>