Hjälp oss att fortsätta driva Sveriges bästa nyhetsplats för digitala marknadsförare. Donera här

43 Svenska SEO-Gudar

Google är en otroligt effektiv källa för att fånga dina kunder eller läsare. När man vill ha något så söker man ofta på Google för att hitta det.

De sponsrade länkarna bortser många från då man letar efter det som alla andra söker efter, det som hamnar längst upp i söklistan är det alla klickar på.

Att hamna längst upp på den organiska träfflistan är därför mycket viktigt – allt som ligger efter andra sidan är i princip dött, om det inte är en otroligt vetgirig person som söker – många tror att det är de bästa företagen som de flesta använder som hamnar längst upp, men så är inte fallet.

Det handlar om att knäcka Googles algoritmer och förstå metataggar och hur Google indexerar olika sidor, det är de som har den bästa SEO-strategin som hamnar längst upp på träfflistan.

Vissa tror att bara jag lägger till lite taggar på mitt inlägg kommer de upp i sök.

Men det är betydligt fler faktorer som spelar in – rubriksättning, text och tagg måste hänga ihop och bildtaggar skall även de hänga ihop om du skall hamna längst upp i SEO-träfflistan. Dessutom måste man göra en grundlig analys innan man börjar sökmotoroptimera för att se vilka ord människor söker efter inom det område som du verkar för att du skall kunna optimera ditt innehåll efter det.

Helt enkelt, att hamna långt upp i SEO-träfflistan är komplext och för att lyckas behöver de flesta företag hjälp, man vill ju finnas längst upp när de som är ute efter det som ni har så att de skall hitta er.

Jag ställde frågan på LinkedIn för att hitta de som är bäst på SEO i Sverige ”Jag vill ha tips på dem som är bäst på SEO i Sverige, jag är ute efter personer som är grymma på sökmotoroptimering” och tråden har visats för 21 500 personer där 52 personer har kommenterat och rekommenderat dem som de tycker är bäst i Sverige på SEO, en slags demokrati via sociala medier.

Jag har sammanställt alla personer nedan med en länk till deras LinkedIn om ni behöver hjälp med er SEO.

Nikke Lindqvist
Per Pettersson
Niels Bosma
Clément Jerusalmy
Johan Peuron
Magnus Bråth
Håkan Persson
Christian Rudolf
Scott Roemermann
Michael Wahlgren
Staffan Ragnö
Christer Pettersson
William Vladimir Rydh
Mats Ståhle
Henrik Lidroth
Andreas Glimbrant
Lukas Löfgren
Viktor Calmhede
Henrik Vikström
Alex Rangevik – Growth Hacker
Gabriel G. Ghavami
Oliver Cartea
Markus Nykänen
Rafael Araujo
Jacob Thörnqvist
Leonard Pauve
Daniel Palmqvist
Tomas Axelsson
Rutger Isell
Niklas Aronsson
Lotta Sjöberg
Firat Günes
Jonas Orvarsson
Christian Rudolf
Björn Michels
Jeffrey Cammack
Emil Bergqvist
Bernt Johansson
Thomas Jönsson
Hans Sandblom
Jonna Tetzlaff
Maria Duner
Andreas Lyxell

– Bäst på SEO… Det är som att säga ”jag vill ha bästa läkaren!” Vad för typ av läkare pratar vi om? Allmän läkare, Tandläkare? Ortoped? Kirurg? OnPage (Tech? Security? Performance? Content?), OffPage, SEM, Analytics?

Digital Media Strategist

Dagensanalys.se

Head of marketing and sales at Dagensanalys.se

I'm a solution finder, in one short sentence, a little bit longer version is listed below...

I strive to be the best digital media specialist in Sweden who delivers good solutions to improve the business, based on a well thought out analysis.

I have great track record in the market research field, and a few years in the ad-production business. Lately I have specialized in media analyses. I have worked with ad-spend statistics and forecasts for Sweden and Norway for two years. I analyze the development of the newspaper edition for the biggest Nordic business newspaper.

I have a small personal consultant firm specialized on sales training, public relations, econometric analyses, business development and procurement.

If you have any questions, don’t hesitate to contact me…

Läs mer om

1 kommentar

Kul med ett gott gäng duktiga SEOkonsulter. Att jobba med SEO är fantastiskt kul och ger kunderna en stor insikt i hur de kan spendera pengarna rätt och låte det bli en investering i sin egen verksamhet. SEO är såklart desamma som Sökmotoroptimering fast Search Engine Optimisation översatt til svenska.

Svara

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>