Keymetrics

Idag lanseras den mobila plånboken – Samsung Pay

Thomas Ko, VP Samsung, berättade i morse om lanseringen av mobila betalningar som går live idag. Bara 2 procent av transaktionerna i Sverige är kontanta så vi ligger i framkant inom digitala betalningar.
Därför lanserar man nu mobila betalningar här då svenskar är öppna för innovationer och ny teknik. Alla använder idag sin mobil till allt så detta är troligtvis den kommande plånboken som kommer ersätta dina kontanter och kort.
En annan fördel är att man samlar alla lojalitetskort som man har idag på ett och samma ställe direkt i din mobil, du slipper därmed alla plastkort.
Samarbetet bygger på att man lanserar detta tillsammans med bankerna då användarna vill ha ny teknik med dem som garant. Man vill ha säkra transaktioner och mobila betalningar skall vara klart mycket säkrare än dina gamla bankkort.
Aktuella samarbetspartners idag är Nordea, SEB, Visa, Mastercard, Eurocard och de andra stora aktörerna kliver på inom kort.
Snart kommer även Swedbank, Handelsbanken, ICA Banken, Rikskuponger, Remember och Entercard att vara uppkopplade till Samsung Pay.
Så nu kan du swipa dina betalningar även i Sverige, du identifierar dig med ditt finger.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Google Digitalakademin åker på Sverigeturné