Hjälp oss att fortsätta driva Sveriges bästa nyhetsplats för digitala marknadsförare. Donera här

Facebooks Snapchatkopia lanseras i fler länder

Facebook Stories, där bilder finns kvar i 24 timmar, testades i januari i år, och lanseras nu i tre nya länder.

Snapchat Stories har kopierats av Facebook för att användas i flera olika sociala nätverk. Först var det Instagram Stories, därefter WhatsApp som fick funktionen. Förra veckan lanserades Messenger Day, som Snapchat Stories fast i Facebook Messenger. Nu går man dessutom ut med Facebook Stories, där du kan ladda upp bilder på Facebook som försvinner efter 24 timmar.

Läs även: Jättarna fortsätter att stjäla Snapchats idéer – nu kommer Stories till Facebook Messenger

Efter att ha testat funktionen i Irland i januari lanserar man nu funktionen i tre länder till: Grekland, Chile och Vietnam. Om det hela kommer att bli en lyckad funktion i Facebook återstår dock att se. Messenger Day möttes av stor kritik eftersom den uppfattades som störande och inte låg i linje med vad appen var till för. Det kändes mest som ett taffligt försök att introducera något som fungerat för Snapchat i allt man har att tillgå.

Instagram Stories har dock varit en lyckad satsning, huvudsakligen eftersom Instagram är fokuserad på just att dela bilder och dessutom har en yngre publik än Facebook. Det är därför lätt att anta att det finns ett stort överlapp mellan användare på Snapchat och Instagram, vilket bidragit till framgången.

Gällande Facebook Stories finns det goda möjligheter, Facebook är delvis fokuserat på att dela med sig av bilder och filmer. Dock är användarna på Facebook äldre, och frågan är om den nya funktionen kommer att tilltala dem. Facebook har dessutom under många år arbetat in ett koncept som användare är vana vid, och det är som bekant svårt att lära gamla hundar att sitta.

Skribent - personal och organisationsexpert

Dagensanalys

Mattias är psykolog som brinner för emotionell intelligens och personlig utveckling. Han arbetar till vardags med utveckling av ledare och medarbetare samt att se till att organisationer har rätt person på rätt plats.

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>