Hjälp oss att fortsätta driva Sveriges bästa nyhetsplats för digitala marknadsförare. Donera här

Statistik och förbannad lögn – tweetar Donald Trump

När statistiken inte är på din sida kan det bli lite surt. Normalt sätt väljer man att förhålla sig till siffror som ändå är baserade (oftast) på en opinion som samlats in via vedertagna metoder. Men för Donald Trump är statistiken bara en förbannad lögn.

”Man blir ständigt mållös när Trump twittrar och det kan kännas svårt att inte dras med i hans retorik. Om man tar ett steg tillbaka kan man ändå konstatera att det är väldigt lätt att skjuta budbäraren när undersökningar och fakta inte visar det man själv vill se. Det känns helt enkelt viktigare än någonsin med källkritik, ” kommenterar Karin Nelsson, partner på undersökningsbolaget Inizio och ordförande i SMIF.

Så här tweetade amerikanska presidenten efter opinionsresultaten avslöjade att han just nu har lägst förtroende jämfört med alla tidigare presidenter, efter bara två veckor på jobbet.

Istället hänvisar Donald till sina egna siffror som visar att han visst har folket bakom sig.

Redaktör & Digitalspecialist

Dagensanalys.se

Analys, Digitala Medier och Marknadsföring är tre områden som jag brinner för. Här på Dagensanalys.se kan jag förena dem till insikter som jag publicerar. Tveka inte att dela dina egna insikter med mig genom att skriva till vår redaktion.

Läs mer om

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>