Hjälp oss att fortsätta driva Sveriges bästa nyhetsplats för digitala marknadsförare. Donera här

Så mycket kommer Snapchats aktie att kosta

Sugen på att bli aktieägare i företaget som fått ungdomar (och alla andra) att kräkas regnbågar på foton över hela nätet? Snart kan det alltså bli verklighet. Men det kan kosta dig en slant.

Dagen för Snap Inc. börsintroducering är nära. Snap är företaget bakom den populära sociala fotoappen Snapchat och man har jobbat hårt på sistone för att få annonsörernas uppmärksamhet. Redan nu sägs det att man kommer värderas för minst 22 miljarder dollar.

Läs mer: Snapchat genererar miljontals dollar för annonsörer

När det gäller själva aktien så kommer den att ligga någonstans mellan 120-150 kronor styck (cirka 14 till 16 dollar) enligt Business Insider. Sammanlagt 200 miljoner aktier kommer att bli tillgängliga i samband med börsnoteringen.

Men innan man börja hosta upp sparpengarna för att äga en bit av vad som kan bli nästa stora IT-jätte (eller inte alls?) så måste man vänta ett tag, till den första mars.

Just nu är Snap på den ”turné” som förekommer stora börsnoteringar, där man träffar en mängd stora investerare och analytiker för att få upp intresset för aktierna. Vi får se hur väl de lyckas.

Redaktör & Digitalspecialist

Dagensanalys.se

Analys, Digitala Medier och Marknadsföring är tre områden som jag brinner för. Här på Dagensanalys.se kan jag förena dem till insikter som jag publicerar. Tveka inte att dela dina egna insikter med mig genom att skriva till vår redaktion.

Läs mer om

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>