Hjälp oss att fortsätta driva Sveriges bästa nyhetsplats för digitala marknadsförare. Donera här

Lista: Sveriges hetaste personer inom sociala medier

Vi har ställt frågan ”Vem är hetast inom sociala medier?” till flera av våra läsare. Stjärnorna har sedan valts ut och listas som  – Sveriges hetaste personer inom sociala medier.

”Dagensanalys.se har framförallt sökt efter personer som gör skillnad i det digitala och vardagliga livet med hjälp av SoMe”

Det är en blandad lista med både etablerade spelare och nya friska talanger, precis så som det skall vara i den digitala världen. Vissa kan ni ta hjälp av i ert egna arbete och andra kan ni följa i deras utveckling inom de stora företag där de ansvarar just nu för den digitala närvaron.

Läs också: Sveriges hetaste digitala analytiker 2017

Här har du listan med Sveriges hetaste personer inom sociala medier:
(i bokstavsordning)

Anna-Carin Carnebro – SABO
Entusiast och som många andra i denna lista en person som varit med sedan början av sociala mediers intåg i våra liv. Från att ha drivit eget och utvecklat sina kunders närvaro har Anna-Carin under det senaste året tagit steget att enkom utveckla SABO:s närvaro i digitala medier.
@Carnebro

Anna Olivemark – DDB
Anna är expert på att jobba med kampanjer i sociala medier, särskilt när det gäller riktade budskap som skall nå fram till målgruppen i åldern 18-30 år. Snapchat är favoriten!
@AOlivemark

 

Feffe Kaufmann – LeKa Solutions
Delgrundare av LeKa Solutions som efter några år på byråsidan valt att gå vidare med egen låda. Feffe har gjort en helomvändning från utomhusliv till att till fullo omfamna sociala- och digitala medier. Han föreläser och utbildar även nya förmågor på IHM samt utvecklar många av LeKa:s kunders närvaro i SoMe.
@feffekaufmann

Frida Boisen – Bonnier Tidskrifter
En förebild för alla som jobbar inom sociala medier. Föreläser i hela landet och delar med sig av oerhört många användbara tips och råd. Frida har satt Bonnier Tidskrifter och dess digitala magasin på kartan. En grymt inspirerande kvinna helt enkelt.
@fridaboisen

Jacquline Kothbauer – Mediababe AB
Jacquline är en otroligt stark personlighet som anlitas flitigt som talare om sociala medier. Hon var tidig med att knäcka koden för LinkedIn som den ultimata B2B kanalen inom sociala medier. Jackie har skrivit boken ”Du, Linkedin & karriären : 10 steg till ett personligt varumärke” där hon delar med sig om grunderna av att bygga ett personligt varumärke inom sociala medier, så att man använder det till fullo i sin karriär.
@JackieKothbauer

Jerry Silfwer – Doctor Spin
Jerry Silfwer är PR-kungen som flyttade karriären hundra procent in i sociala medier, han förstod tidigt att Sociala Medier är lika med Digital-PR. Han hjälper många företag och organisationer, men är oftast ganska osynlig då han arbetar bakom kulisserna. Han driver bloggen DoctorSpin där han erbjuder en 28-dagars utbildning om hemligheterna bakom Digital-PR.
@DoctorSpinPR

Johan Rikner – Newsner
Johan är en av Sveriges vassaste publicister med sociala medier som bas. Johan säger själv att över hälften av deras trafik kommer idag via Facebook. Han har full koll på alla algoritmer och vad som funkar på fejjan. Han kan till och med garantera antalet besökare på Native-annonser. Newsner lyckades även få bäst spridning i världen via Facebook, det säger inte så lite. Om du vill veta hur du framgångsrikt trycker ut nyheter med Facebook som trafikkälla ska du höra av dig till Johan. Men Twitter tycks inte vara hans grej.
@JohanRikner

Karin Eriksson – Ving
Eldsjäl som hjälpte Svanen och Scandic Hotels i många år att bli vassa i sociala medier. Drev senare en egen egen byrå och är nu tillbaka för att förädla ett varumärke på SoMe. Karin är idag Social Media Manager på @Vingresor. Hon brinner för att arbeta ”hands on” och föreläser gärna i ämnet.
@karinkomet

Maria Gester – Biz Media och The Social Few
Är en av keynote talarna på en av de största konferenser inom sociala medier, Social Media Week Dubai i mars. Hon ska tala om datadrivna beslut och psykometrisk marknadsföring i sociala medier. Många talar om Social Selling – Maria har inte bara djup förståelse i ämnet utan jobbar även med det på daglig basis.
@miagester

Mattias Grönborg – iGoMoon Agency
Mattias delar generöst med sig av #månresan på sociala medier. Han sätter ribban för hur ett företag bör jobba med transparens och ”bakom kulisserna” för att nå sin publik och skapa ett förtroende. Han är en grym entreprenör med stort fokus på sociala medier.
@MattGron

Suzan Hourieh Lindberg – The Social Few och Berghs
Hon är bra på att hitta affärsnyttan med sociala medier och gör det till en del av ekosystemet i det övriga bolaget, den delen som drar in pengar. Hon har även ett sätt som gör att hon inte talar över huvudet på folk. Hon startade Sveriges första Snapchatutbildning för företag – direkt på Snapchat.
@SuzanHLindberg

Saknar ni någon på listan, hör av er till @dagensanalys och lägg till ert bidrag med en motivering.

Digital Media Strategist

Dagensanalys.se

Head of marketing and sales at Dagensanalys.se

I'm a solution finder, in one short sentence, a little bit longer version is listed below...

I strive to be the best digital media specialist in Sweden who delivers good solutions to improve the business, based on a well thought out analysis.

I have great track record in the market research field, and a few years in the ad-production business. Lately I have specialized in media analyses. I have worked with ad-spend statistics and forecasts for Sweden and Norway for two years. I analyze the development of the newspaper edition for the biggest Nordic business newspaper.

I have a small personal consultant firm specialized on sales training, public relations, econometric analyses, business development and procurement.

If you have any questions, don’t hesitate to contact me…

Läs mer om

3 Kommentarer

Tackar ödmjukast för listningen här. Kul att jag fortsätter få fler kvitton på att dom som kikar på min vlog upplever innehållet som generöst och transparent. Igen, stort tack! #månresan

Svara

Kul att lista så många vassa personer som nominerats fram av våra läsare, det var ett hårt och roligt arbete att välja ut alla till listan i år.

Svara

Nytt avsnitt av #Månresan kommer ut imorgon (den 15:e Februari).
Stay tuned! ;)
/Camera guy

Svara

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>