Hjälp oss att fortsätta driva Sveriges bästa nyhetsplats för digitala marknadsförare. Donera här

Amerikanskt investmentbolag köper in sig i tyska analysjätten GfK

Nyligen accepterade GfK:s aktieägare ett erbjudande från investmentbolaget KKR (Kohlberg Kravis Roberts) om att sälja 18, 54 procent av företaget. Detta är en strategisk försäljning av GfK Verein, som haft ett motigt 2016 och satsar nu på en ny strategi för att få fart på affärerna.

Det informerades om KKR:s köpintention redan i december förra året och det rörde sig om alla tillgängliga aktier i GfK – för ett pris om 43,50 Euro per aktie. GfK Verein fortsätter dock vara majoritetsägare, med 56,46 procent av företaget.

”Vi har nu starka partners vid vår sida med vilka vi ska implementera vår tillväxtstrategi, snabbt och konsekvent”, kommenterade Gerhard Hausruckinger från GfK. ”Tillsammans ska vi få GfK i form för att möta framtiden och erbjuda våra kunder fantastiska produkter och lösningar”, tillägger Hausruckinger.

Läs mer: GfK krisar – men resten av branschen går framåt

Med tanke på att GfK i stort sett varit ensamma i sin bransch med negativa tillväxtsiffror så kan detta vara goda nyheter för företaget.

Redaktör & Digitalspecialist

Dagensanalys.se

Analys, Digitala Medier och Marknadsföring är tre områden som jag brinner för. Här på Dagensanalys.se kan jag förena dem till insikter som jag publicerar. Tveka inte att dela dina egna insikter med mig genom att skriva till vår redaktion.

Läs mer om

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>