Keymetrics

Så här ser den perfekta mobilannonsen ut

Redan på 50-talet sa den legendariske Howard Luck Gossage, en av de mest framstående reklammakarna från Mad Man-eran: “Nobody reads ads. People read what interests them, and sometimes it’s an ad.” Om han hade vetat hur rätt han hade.
Med tanke på att de flesta av oss tycker annonser är irriterande, är det svårt att föreställa sig att någon skulle vilja spara en annons för att titta på den senare. Om den inte har ett erbjudande, förstås.

1. Den perfekta mobilannonsen ska gå att spara

Verve frågade 3,000 mobila internetanvändare om vad som är den bästa mobilannonsen och fick svaret att den ska gå att spara, återvända till vid ett senare tillfälle. Om annonsen var 100 % relevant var förvånande nog inte lika viktigt.

2. Den perfekta mobilannonsen ska vara delbar

Förutom sparbar ska en bra mobilannons vara delbar. Bra för dem, bra för dig (som når fler kunder).

3. Den perfekta mobilannonsen ska vara relevant

Mobilannonser ska också vara relevanta, förstås. Tvärtom vad man skulle tro så längtar vi människor efter ett mindre anonymt internet, så rid på dragkraften i personaliserat innehåll! Enligt Verves undersökning säger 39% att de vill ha annonser som är anpassade efter de produkter de vill köpa, eller redan har köpt. Däremot var det inte lika viktigt med location, dvs. platsinformation i annonsen.

4. Kuponger, kuponger, kuponger!

En bra annons ska vara utformad så erbjudandet enkelt kan sparas i till exempel en mobil plånbok! Kan användaren dessutom använda den att handla med är du hemma!

5. Formatet, formatet, formatet.

Enligt undersökningar som gjorts av IAB och Millward Brown är mobilanvändare mer

mottagliga för annonsscrollers än för expanderbara annonser. En scroller är ett format som visar annonsen när användaren skrollar.

Det visade sig att Howard Luck Gossage hade rätt.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Så här fungerar sökmotoroptimering i praktiken