Hjälp oss att fortsätta driva Sveriges bästa nyhetsplats för digitala marknadsförare. Donera här

I Finland kollar man på mobilen mer än någon annanstans

En studie från Tefficient visar att vårt grannland Finland har den högsta mobila skärmtiden per person av 32 undersökta länder. Inte ens Sydkorea kommer nära, trots sin andraplacering.

Finländarna tittar nämligen dubbelt så mycket tid framför mobilen än vad den genomsnittlige Sydkoreanen gör, kan vi läsa i bland Yle. Finnen surfar för hela 7, 2 gigabyte i månaden, mot koreanens 3,8 gig.

Det mesta av surfandet kommer under kvällstid, något som visar att man numera tittar på mobilen istället för bara TV:n i familjesoffan. Billiga surfpriser och ett utbyggt mobilnät bidrar till att man lätt kan komma ut på nätet på många håll i landet.

Läs mer: Denna svarta plastbit ska hjälpa oss att bli av med mobilberoendet

Faktum är att detta fått konsekvenser, när de finska myndigheterna nu oroar sig för att barn kan komma att skadas till följd av ouppmärksamma föräldrar. Man har lanserar en reklamkampanj mot detta, enligt AP.

Redaktör & Digitalspecialist

Dagensanalys.se

Analys, Digitala Medier och Marknadsföring är tre områden som jag brinner för. Här på Dagensanalys.se kan jag förena dem till insikter som jag publicerar. Tveka inte att dela dina egna insikter med mig genom att skriva till vår redaktion.

Läs mer om

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>