Keymetrics

Hyperintelligenta och samtalsbaserade tjänster kommer starkt nästa år

Fram till nu har vi behövt tala “dataspråk”, alltså programmering, för att kommunicera med våra datorer. Nu lär vi dem istället att att prata “människospråk”.

Facebook (som är först med nästan allt) forskar redan fram nästa version av Deep Text – en artificiell intelligens som lyssnar till och förstår vad vi pratar om på Facebook och utifrån det identifierar vad vi är intresserade av – och säljer den informationen till annonsörer.

Även den traditionella, mänskliga kundtjänsten börjar ersättas av artificiell intelligens i stor skala 2017. Marknadsförare kan redan nu föra personliga samtal med dig via chatbottar som vet precis vad vi vill ha, varför vi vill ha det och föreslå det bästa valet för just oss. Dynamiska annonsbudskap, helt personliga e-postmeddelanden och ditt eget lilla hyperspersonaliserade internet baserat på dina samtal med chatbottarna kommer bli verklighet 2017.

2017 eller 1987? Snart känner AI dig bättre än du själv gör.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Bounce rate
Därför är en hög Bounce Rate inte alltid dåligt