Hjälp oss att fortsätta driva Sveriges bästa nyhetsplats för digitala marknadsförare. Donera här

Ny sökfunktion gör internet mer jämställt

Re-Search är ett finurligt och efterlängtat tillägg till din browser som automatiskt gör din bildsökningar på olika yrken mer jämställda! Re-Search hittar bilder som redan finns men visar dem bredvid det ursprungliga sökresultatet.

Varför är det nödvändigt, undrar du kanske? Att hoppas på att vi ska hitta en varierad uppsättning bilder av olika typer av människor när vi gör en specifik sökning på ett yrke som traditionellt tillhört den manliga befolkningen i sökresultatet händer sällan. Genom att visa bilder på ett mer jämställt sätt kan vi ta ett första steg mot att hitta förebilder som avviker från normen. Då får vi sakta men säkert en mer balanserad representation, vilket är en rättvisare bild av världen!

Re-Search visar nu mer diversifierade bilder av människor i yrken som till exempel astronaut, ingenjör, utvecklare, basketspelare, livvakt, taxichaufför, VD, elektriker, ??brandman och mekaniker.

Semcon har utvecklat tillägget. Markus Granlund som är vd på Semcon säger:
– Vi behöver få in många olika perspektiv för att representera alla. Bland annat fler kvinnor.

Annika Englund

Writer, Digital Analyst

Konversera DCI

Arbetat i Sverige, New York & Silicon Valley med tillväxtstrategier och tech start-ups. Är engagerad i öppen innovation, digital marknadsföring och jämställd teknikutveckling.

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>