Keymetrics

Nu kan man streama Facebook-videos på Chromecast och Apple TV

Om du inte bott under en sten det senaste året så lär du inte ha missat Facebooks satsningar på Live-videos, eller ja, videos överlag, på sin plattform. För att vi inte ska sluta titta så har man nu lagt till stöd för att kunna titta på videos på våra TV-apparater utrustade med TV-stickorna Apple TV och Chromecast.

Den som nu tittar på en video i Facebooks app i mobilen kommer se en liten knapp i högra hörnet. Trycker man på den så kommer man kunna skicka en video till någon av de ovan nämna enheterna som är kopplade till en TV; precis som man kan göra med sin Netflixapp, till exempel.

Läs mer: 4 steg hur du lyckas med Facebook Live – från mobil till studio

Enligt blogginlägget där nyheten lanserades under gårdagen så finns möjligheten för tillfället enbart för dem med iOS-mobiler, men rätt ”snart” så bör även Androidbaserade enheter få Chromecast-support.

Facebook jobbar hårt på att förvandla nyhetsflödet till att rymma alla sorters videos, inte minst Live-sända sådana. I de sistnämnda fallen kommer man även kunna se alla reaktioner (emojis och liknande) i realtid även när man ser Live-videon på sin TV. Så nu kan hela gänget titta på Fejjan-videos på efterfesten! Om det nu är det man vill, förstås.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Nordic Morning blir vald som leverantör av digital marknadsföring