Keymetrics

Mobilen spås stå för 75 procent av all internettrafik i världen

Det råder knappast någon tvekan längre – mobiltelefonen har blivit vår främsta källa för internetsurfande. Enligt en ny undersökning från  Zenith så visar det sig att internetanvändandet som kommer från mobiltelefoner har ökat dramatiskt på bara 4 år, mellan 2012 till 2016. Redan nu står mobilen för 68 procent av internettrafiken.

Rapporten, Zenith’s Mobile Advertising Forecasts, tittar på mobil annonsering och mobilteknologi i 60 ”nyckelländer” i hela världen för att analysera och förutsäga den ökande mängden tid vi kommer att spendera på mobiltelefonen.

visar bland annat att;

  • mobilens andel av internetanvändandet i världen har gått från 40 procent år 2012 till 68 procent år 2016
  • den spås att öka till 75 procent under 2017
  • och år 2018 så tror Zenith att hela 78 procent av världens internettrafik kommer vara mobilbaserad.

Dessa siffror ska också ses i samband med att utgifterna för mobilbaserad annonsering också ökat – utvecklingen har inte gått förbi annonsörerna.

Läs mer: Kombinationen TV och mobil resulterar i högre köpintention

Det är inte heller bara i Västeuropa, Asien eller Nordamerika (som är de ledande länderna) som utvecklingen går snabbast – ”mobil teknologi sprider sig överallt”, säger Jonathan Barnard från Zentih, som också tror att mobilen kommer vara den ”främsta källan för mobil annonsering” nästa år.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
NextM 2020
På NextM 2020 ska det tvättas loggor