Keymetrics

Facebook lanserar en stor annonskampanj för direktsändningar

Direktsändning på sociala medier är inte bara för kändisar längre. Nu kan du själv sända direkt på TV eller webben när du ser något kul eller bara har något viktigt att säga – så gör dig redo att se annonser och skapa dina egna med Facebook Live!

I fredags släppte det sociala nätverket en ny annonskampanj för sin Livefunktion (direktsändningar) som är anpassat för TV, online-annonser, skyltar, lokaltrafik och mer, vilket vi skrivit vi om här.

Facebook Live är en viktig produkt för världens största sociala nätverk – det vänder alltså nu också  till vanliga användare som kan direktsända med nya annonsmöjligheter. Men många användare har fortfarande inte riktigt koll på vad Live är, eller hur man använder det. Det är en av anledningarna till Facebooks jättekampanj.

Facebook Live körs som 15-sekundersslottar både på TV, kreativa annonstavlor och på Facebook mm.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Snapchat omfamnar Deepfakes