Keymetrics

Facebook censurerar Cancerfondens kampanj som hjälper kvinnor upptäcka bröstcancer

Cancerfonden postade ett inlägg på Facebook med råd om hur man upptäcker bröstcancer som censurerades och plockades bort med motiveringen att det kunde likställas med sexreklam.

En illustration visade brösten som rosa cirklar. Cancerfonden protesterade mot censurer men Facebook hävdade återigen att annonsinlägget marknadsförde ”vuxenprodukter”.

Händelsen har spridit sig till flera internationella medier. I ett uttalande säger Facebook till The Guardian “Vi är väldigt ledsna – vårt team granskar miljontals annonser varje vecka och det händer att vi helt felaktigt förbjuder vissa annonser. Just den här bilden går förstås inte emot vår policy.”

– Vi är jätteglada att de tar sitt förnuft till fånga så att vi kan fortsätta sprida det här viktiga budskapet, säger Lena Biörnstad på Cancerfonden till DN ekonomi.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Tony Hammarlund
Dagens Analys i poddsamarbete med Tony Hammarlund