Keymetrics

Box utmanar Dropbox med smarta molntjänster där du kan arbeta direkt i Google Docs

Vi har pratat med David Benjamin från Box som samarbetar med Google, Microsoft och Adobe för att utmana Dropbox med smarta tjänster för datalagring och hantering av alla filer på ett och samma ställe i molnet.

Trevligt att få en pratstund med dig, berätta gärna lite kort om dig själv om din bakgrund och din position på Box

– Detsamma, tack. Jag har varit på Box i bara några veckor, men det känns väldigt spännande. Jag har redan hunnit träffa befintliga och potentiella kunder och partners i Sverige, Frankrike, Tyskland, Nederländerna och Storbritannien. Det känns kul att vara på ett så spännande företag.

– Jag har tidigare arbetat tio år på British Telecom, där jag ansvarade för Global Services och specialiserade mig på molnlösningar, mobilt och digitala tjänster. För mig var det uppenbart att molntjänster var framtiden. I Europa händer det mycket inom området just nu, så det känns som en bra tidpunkt att börja på Box.

Kan du förklara kort vad Box är, då det är en relativt okänd digital tjänst här i Sverige

– Box är en plattform för att hantera innehåll på företag, vilket löser både enkla och komplexa utmaningar, från att styra delning och tillgång till dokument på mobila enheter till att hantera avancerade affärsprocesser.

– Sedan 2005 har Box gjort det lättare för människor att dela med sig av sina idéer, samarbeta och jobba mer effektivt. Idag är det mer än 66 000 företag och 59 procent av företagen som listas på Fortune 500, som använder Box för att hantera innehåll i molnet. Vi har sett en tillväxt i hela Europa, med företag som AstraZeneca, General Electric, Schneider Electric, Eurostar, Spotify, SKF and Hamburg Airport.

Vad jag förstår skall man kunna arbeta direkt i Microsoft och Adobe program i Box, är det som typ Google Docs?

– Ja absolut, med Box for Office Online, kan våra kunder skapa och hantera sina Word-dokument, PowerPoint-presentationer och Excel-ark på ett säkert sätt, var som helst och oavsett enhet. När vi byggde upp Box for Office Online ville vi att det skulle vara användarvänligt och funktionellt. Genom att tillhandahålla sömlöst flöde mellan Box och Office Online, fullständiga redigeringsmöjligheter och delning hoppas vi att användarna kan vara mer produktiva i sitt arbete.

– I april i år introducerade vi tre nya funktioner för Box och Adobe Document Cloud. Box-användare kan idag använda Adobe sign, de kan nå och redigera i pdfer och användare kan ställa in Box som standardmolntjänst i Adobe.

– Att Facebook nu även lanserat en Workplace är väldigt spännande då vi samarbetar kring denna tjänst. De kommande månaderna kommer vi att ta fram flera integrationer för Workplace.

Hur skiljer sig Box från andra molntjänster som Dropbox och Google docs?

– Box handlar inte bara om lagring och olika samarbetsfunktioner. Vi har en plattform för att hantera innehåll i alla delar av ett arbete. I vår företagslösning har vi säkerställt att vi når upp till alla compliance regler, genom våra erbjudanden Binding Corporate Rules, Box KeySafe and Box Zone.

Ni har ett samarbete med Google, vart tar er tjänst vid och varför skall man även ha Box?

– Vi kommer tillsammans med Google att ta fram flera initiativ som förändrar hur vi arbetar i molnet och med Googles förstklassiga molnteknik kommer vi att fortsätta stödja företag av alla storlekar att öka produktiviteten i sina organisationer.

– Bland annat så kan Box-användare arbeta direkt i Google Docs och utnyttja sökfunktionen Google Springboard.

Ni har nyligen uppdaterat er tjänst med nya funktioner, berätta gärna mer.

– Vi arbetar ständigt med att ta fram nya produkter som kan undvika onödig friktion på jobbet. I år har vi gjort stora framsteg, särskilt för våra europeiska kunder. Tack vare bland annat Box Zones och Box KeySafe kan de europeiska företagen nu dra ännu mer nytta av Box samarbetsfunktioner.

– Box Zones är en teknik som möjliggör regional datalagring med Box, vilket höjer ribban för privacy och kontroll i molnet. Box Zones gör att företag runt om i världen kan välja Box som sin moderna content management-plattform, och samtidigt låta dem lagra sina data i den regionen som de själva väljer. Just nu Tyskland, Irland, Singapore, Japan, Australien eller Kanada, i det sker i samarbete med IBM och Amazon

– Box KeySafe är krypteringsnyckelfärdiga lösningar som ger organisationer en oberoende kontroll över sina krypteringsnycklar utan att påverka användarvänligheten eller de kraftfulla samarbetsfunktionerna i Box.

Varför skall man välja Box som ett filhanteringssystem uppe i molnet?

– Box är mycket mer än enkel filsynkronisering och delning: vi är en modern plattform för content management med ett sofistikerat arbetsflöde, säkerhet och samarbetsfunktioner.

Kan ni ge våra läsare fem tips hur de an bli bättre med att hantera sin data i molnet

– När jag talar med kunder får jag alltid frågor kring säkerhet, samarbete, tillgång och möjligheten att söka i dokument. När du flyttar till molnet vill cio:er och IT-team alltid veta att de förbättrar de anställdas produktivitet, samtidigt som de behåller den allra bästa säkerheten kring sina system. Om man börjar med dessa kärnfrågor då kommer flytten till molnet att bli en framgång.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Det här gäller när du vill fotografera och publicera bilder