Hjälp oss att fortsätta driva Sveriges bästa nyhetsplats för digitala marknadsförare. Donera här

Internets nästa stora grej är att titta på när andra människor äter

Ja, du läste rubriken rätt. En företeelse som ska vara populär i Sydkorea kommer enligt Twitch snart att även komma till Amerika – och då lär resten av världen följa efter. Kom ihåg var du läste det först, när du sedan spanar in folk som stoppar i sig tacos lagom till ditt eget fredagsmys!

Fenomenet kallas för ”social eating”, socialt ätande, och enligt Emmet Shear, som är CEO för Twitch USA så kommer detta att snart börja bli poppis på nätet i takt med att intressent för rent spelstreamande avtar (något som Twitch annars är störst på).

Läs mer: Viewerbots stäms av Twitch som fått nog men Newsner upplever inte samma problem här i Sverige

”Jag vill inte räkna bort någonting”, sade Sheer i en intervju med Bloomberg TV. Han menar på att många inte trodde på att människor ville se andra spela dataspel live, något som Twitch nu gjort till en miljonindustri. ”Jag tror det [socialt ätande] kan bli stort”, tillade Sheer.

Så ja – nu vet ni. Internets vägar äro i sanning outgrundliga.

Mikael Karlsson

Redaktör & Digitalspecialist

Dagensanalys.se

Analys, Digitala Medier och Marknadsföring är tre områden som jag brinner för. Här på Dagensanalys.se kan jag förena dem till insikter som jag publicerar. Tveka inte att dela dina egna insikter med mig genom att skriva till vår redaktion.

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>